Het belang van bewegen

Het belang van bewegen

Bewegen is ontzettend belangrijk. Uit een onderzoek uit 2020 bleek dat kinderen tegenwoordig minder en minder goed bewegen.
Het belang van bewegen


Slechts 55% van de kinderen tussen 4 en 11 jaar en 34% van de kinderen tussen de 12 en 18 jaar voldoet aan de beweegrichtlijn. De fysieke fitheid is bovendien minder goed ontwikkeld dan 20 jaar geleden, waarbij vooral opvalt dat het coördinatieve vermogen van kinderen steeds verder achteruitgaat. Lees het hele onderzoek gratis via Kinderopvang Kennis.

In de nieuwe Kidstuf kun je alles leven over het belang van bewegen voor jonge kinderen. Klik hier om gratis de nieuwe Kidstuf te downloaden!Artikelen uit Kidstuf #2:

Hop Up neemt spelen serieus!
Tegenwoordig groeien kinderen op in een wereld waarin de vrijheid om te ravotten en rond te hangen steeds meer verdwijnt. Dit beknot de natuurlijke creativiteit van kinderen. Hoe kunnen we in de opvang, in het kindcentrum of op school ruimte geven aan het onderzoekende, spelende en bewegende jonge kind?

Stap voor stap met veel plezier
Kinderen bewegen meestal graag. Toch blijkt dat er in de kinderopvang veel inactiviteit is. Pedagogisch medewerkers en gastouders zijn zich soms niet bewust van het belang van bewegen, of ze hebben onvoldoende inspiratie. Maar er is reden genoeg om meer te bewegen en daarmee aan de slag gaan hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Daarnaast staan er in de nieuwe Kidstuf een heleboel leuke boekentips!