NIEUW | Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren

NIEUW | Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren

Een goed gesprek vindt doorgaans niet gepland, maar toevallig plaats en op plekken die daar niet per se voor bedoeld zijn, bijvoorbeeld onderweg in de auto. Als professional is het lastig om een dergelijk spontaan gesprek in scène te zetten. Hoe krijg je kinderen en jongeren aan het praten over een moeilijk onderwerp, met een wildvreemde, op een vreemde plek en op een niet door hen gekozen tijdstip?
NIEUW | Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren


Ruim 50 voorbeelden
Er zijn veel andere eenvoudige, uitdagende manieren om met kinderen moeilijke zaken te bespreken, variërend van samen een potje scrabbelen tot het maken van een gezinsopstelling met koffiebekertjes. Ben Baarda verzamelde ruim vijftig voorbeelden van creatieve manieren om informatie te krijgen van kinderen en jongeren over henzelf en hun leefomgeving. Greetje Sieders maakte daar veel tekeningen bij die gebruikt kunnen worden bij de gesprekken. Hopelijk inspireert het tot nog creatiever communiceren met kinderen en jongeren!

Over de auteur
Ben Baarda is bijna vijftig jaar geleden opgeleid als klinisch kinderpsycholoog. Na eerst gewerkt te hebben bij een RIAGG en de afdeling Psychiatrie van het toen nog Dijkzigt geheten ziekenhuis in Rotterdam, belandde hij bij de afdeling Klinische pedagogiek van de Universiteit Utrecht. Daar deed hij zowel klinisch als researchwerk. Hij ontwikkelde kindvriendelijke tests als de Family Relation Test.

Velen kennen Ben bovendien van zijn methoden en statistiekboeken.

Lees meer & bestel Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren bij Uitgeverij SWP!

Training Creatief communiceren met kinderen en jongeren met auteur en trainer Ben Baarda  

Datum 30 september 2022 | Utrecht
In deze training van partner Logavak geven dr. Ben Baarda en dr. Michel Hogenes voorbeelden van creatieve communicatietechnieken. Die technieken kun je niet alleen gebruiken om kinderen en hun gezin te leren kennen, maar ook om moeilijke situaties met kinderen bespreekbaar te maken. De docenten laten zien hoe je op heel eenvoudige wijze dit soort technieken in kunt zetten.

  • Boek Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren = inbegrepen bij deelname

Lees meer & schrijf in voor deze training!