Stress bij kinderen. Hoe ga je hiermee om?

Stress bij kinderen. Hoe ga je hiermee om?

Stress is wat je ervaart als je geconfronteerd wordt met omstandigheden waarvan je inschat dat je die niet goed of gemakkelijk aankunt. Het kan gaan om grotere levensgebeurtenissen, maar ook dagelijkse stressoren kunnen veel stress veroorzaken, zeker als er sprake is van een opeenstapeling, of wanneer ze aanhouden.
Stress bij kinderen. Hoe ga je hiermee om?


Dagelijkse stressoren voor kinderen zijn bijvoorbeeld: moeite hebben met schoolwerk of gepest worden. Hoe ga je hier pedagogisch medewerker op de bso of gastouder mee om? Kortom: Hoe voorkom of verhelp je stress bij kinderen? Het slimme ontspanningsboek helpt, dat schrijft een collega in de onderstaande recensie. 


"Dit boek sluit aan bij de noodzaak om iets te doen aan ‘Early Life Stress’ voor kinderen. Alle kinderen verdienen het om gezond, veilig en kansrijk op te groeien. Daarbij is het belangrijk zo vroeg mogelijk aandacht te hebben voor het leren omgaan met stress als gezond onderdeel van een kinderleven. Het sluit goed aan bij de wens van pedagogisch professionals om kinderen in deze ontregelende Covid-19 tijd praktische technieken aan te reiken die helpen ontspanning te vinden. (...)Een aanrader voor iedereen die met kinderen vanaf ongeveer 4 jaar werkt, zoals leerkrachten, pedagogisch coaches, kindercoaches, gastouders en pedagogisch medewerkers op de BSO. Ook voor ouders zijn een groot deel van de beschreven ontspanningsoefeningen geschikt en zeker leuk om samen met hun kind(eren) te doen.– Clarine de Leve, pedagoge en directeur van E School. 

Lees hier de hele recensie, die eerder verscheen in Kindcentrum BBMP

Klik hier om Het slimme ontspanningsboek direct te bestellen. In het boek vind je tal van oefeningen en tips, die bruikbaar zijn op de bso.