Maak je eigen harp of gitaar | Muziekplezier in Kindermuziekweek

Maak je eigen harp of gitaar | Muziekplezier in Kindermuziekweek

Op 5 april begint de Kindermuziekweek. Daarom delen we leuke muziekopdrachten voor op de groep. Ga aan de slag en maak van de Kindermuziekweek een feest! De muzikale week duurt van 5 tot en met 14 april. Het thema is dit jaar 'energie'. Daarom gratis opdrachten en boeken waar je energie van krijgt!
Maak je eigen harp of gitaar | Muziekplezier in Kindermuziekweek

Video | Maak je eigen harp of gitaar

Naar idee van Félice van der Sande, auteur van Muziekkwartier. Ontwikkelingsgericht muziek maken in de kinderopvang.

Hiervoor heb je alleen elastieken nodig en één of meer lege dozen of boxjes per persoon. “Lege tissuedozen zijn geschikt, maar een grotere kartonnen doos geeft weer meer klank”, schrijft Van der Sande. “Kleine bakjes en doosjes klinken weer heel anders. In deze video laat ik je zien én horen hoe je ze maakt, hoe je erop kan spelen en welke variaties er allemaal mogelijk zijn. Jullie verzinnen vast zelf nog meer mogelijkheden. Wanneer ieder er een heeft gemaakt kan je dit gebruiken voor je dagelijkse Muziekkwartier of voor in de muziekhoek.”

Over het boek
Muziekkwartier neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis waarin leren en spelen volledig hand in hand gaan en het plezier de overhand heeft. Tientallen creatieve spelvormen met rammelaars, dansdoekjes, ritmestokjes, trommels, maar ook dozen en blokken zorgen het hele jaar door voor uitdagend spel. 

Bekijk video-opdracht

Lees meer & bestel Muziekkwartier

Geef een harde klap | 3 gratis video's om mee aan de slag te gaan

Bodypercussie is een toegankelijke manier van muziek maken en kan daardoor worden ingezet bij allerlei (creatieve) groepsprocessen met verschillende doelgroepen, zoals de kinderopvang. Op de boekpagina van Bodypercussie staan drie toegankelijke video's om tijdens de Kindermuziekweek mee aan de slag te gaan. Daarnaast vind je een inkijkje in het praktisch toepasbare boek.

Bekijk de video's & leer meer over dit praktische boek

 

 

De ladder van Toontje
Gratis muziekopdracht & veel meer

De ladder van Toontje is een muziek-educatief sprookje voor kinderen van 5 tot 9 jaar, geschreven door zangdocent Elly Machtel. Op speelse en aanstekelijke wijze laat de auteur kinderen kennismaken met de familie Noot en het notenschrift.

  • Download nu gratis op de boekpagina de muziekopdracht van Elly Machtel voor op de groep.
  • Nog een tip! Er is allemaal leuk extra materiaal zoals een quiz, muziekfragmenten en liedjes te vinden bij dit boek op laddervantoontje.swpbook.com

Bekijk de gratis opdracht  & Lees meer over het boek